Općinska narodna knjižnica Babina Greda

Kontakt informacije:

Adresa:

Vladimira Nazora 1 32276 Babina Greda

Radno vrijeme:

Pon – Pet: 7:00 - 15:00

Općinska narodna knjižnica Babina Greda, osnovana je 2007. godine od strane Općine Babina Greda, nastavlja tradiciju čitaonica kao kulturno i informacijsko središte, ali i kao mjesto okupljanja. Jedna je od mlađih knjižnica na području Republike Hrvatske.

Knjižnica radi u adaptiranom prostoru, dijelu stare osnovne škole koji je prenamjenjen za potrebe narodne knjižnice. Prostor je opremljen suvremenom knjižničnom i ostalom opremom ukupne površine 343 m². U zgradi knjižnice, točnije u potkrovlju, nalazi se i višenamjenska dvorana s sedamdeset mjesta koja se koristi po potrebi za različite književne večeri, organiziranje tribina, predavanja i edukativnih radionica, sastanke i sl. Dvorana je opremljena projektorom, platnom i razglasom. U potkrovlju knjižnice nalaze se još tri prostorije: depo knjiga, igraonica i čajna kuhinja.

Knjižnica posjeduje moderno opremljene odjele: Odjel za odrasle, Čitaonicu dnevnog i periodičnog tiska, Odjel za djecu i mlade s igraonicom, Odjel audiovizualne i elektroničke građe. Iako je u tijeku intezivna nabava građe, prema standardima za narodne knjižnice broj knjižnične građe je još uvijek premalen.

Knjižnica svojim korisnicima nudi uslugu pristupa internetu putem šest računala koji je za članove knjižnice besplatan (do sat vremena), a za ostale korisnike se naplaćuje po pristupačnoj cijeni.

Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content