Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Sakupljanje i odvoz komunalnog otpada na području Općine Babina Greda – Obavijest

Babina Greda

Sakupljanje i odvoz komunalnog otpada na području Općine Babina Greda – Obavijest

Poštovani mještani,

zbog mnogobrojnih upita po društvenim mrežama i nejasnoća oko sakupljanja i odvoza komunalnog otpada na području Općine Babina Greda očitujemo se kako slijedi;

Općina Babina Greda je kupoprodajnim ugovorom postala suvlasnik tvrtke Čistoća Županja d.o.o. od 1%. 

Tvrtka Čistoća Županja d.o.o. nije koncesionar na području Općine Babina Greda, jer nije proveden postupak koncesije te se isti i ne provodi u slučaju suvlasništva, stoga na Općinskom vijeću se donosi Odluka o dodjeli obavljanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Babina Greda.

Općina Babina Greda je nakon kupoprodaje navedene tvrtke provela e-savjetovanje na općinskim stranicama za Odluku o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Babina Greda u kojoj je i navedena paušalna cijena od 7,00 EUR, istu je Odluku donijelo Općinsko vijeće na svojoj 23. sjednici.

Odluka i cijene su na snazi dokle god se ne donese drugačija ili nova Odluka.

Komunalni otpad će se od dana 01.12.2023. sakupljati i odvoziti tako da će tvrtka Čistoća Županja d.o.o. iz Županje, dva puta mjesečno sakupljati i odvoziti miješani komunalni otpad i dva puta mjesečno biootpad, dok jedan odvoz za miješani komunalni otpad iznosi 3,00 EUR, a odvoz biootpada se ne naplaćuje.

Papir i plastika će se odvoziti jednom mjesečno kao i do sada, također besplatno.

Kante za biootpad su financirane od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s ciljem smanjenja predaje miješanog komunalnog otpada, a sve u svrhu boljeg gospodarenja otpadom. Stoga općina neće morati plaćati kazne zbog prevelikih predanih količina miješanog komunalnog otpada.

Reciklažno dvorište će proraditi kada Odluka o davanju reciklažnog dvorišta stupi na snagu i nakon što se potpiše ugovor s tvrtkom Čistoća Županja d.o.o., također isto će biti besplatno za sve mještane Općine Babina Greda.

Krupni otpad sukladno Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Babina Greda odvozi će se jednom godišnje.

Molimo Vas da sve upite i nejasnoće ne postavljate preko društvenih mreža jer to nije službeni način komunikacije s Općinom Babina Greda niti ista može na taj način odgovarati, nego da svoje upite postavite općini putem e-maila, telefonski ili osobnim dolaskom u općinu.

Također pratite svakodnevno stranice općine www.babinagreda.hr na kojima možete vidjeti sve objave vezane uz općinu.

S poštovanjem,

Općina Babina Greda

Prethodna objava Otvoren javni poziv unapređenja poljoprivrede i ruralnog područja Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu
Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content