Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Potpisan ugovor o sadnji drvoreda

Potpisan ugovor o sadnji drvoreda

Poštovani mještani,

dana 15. ožujka 2024. godine Općina Babina Greda je nakon provedenog postupka javne nabave potpisala ugovor o sadnji drvoreda s tvrtkom HortusDes iz Garčina, vl. Tomislav Grgić, a ukupni iznos projekta nabave i sadnje stabala iznosi 201.420,90 eura s PDV-om.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira ovaj projekt sadnje drvoreda s 80% financijskih sredstava.

Rok izvršenja ovog projekta je do kraja 2024. godine, a isti će se odvijati u 2 etape, na način da 50% nabave i sadnje stabala bude u prvoj polovici 2024. godine, a drugih 50% u drugoj polovici 2024. godine.

Općina Babina Greda planira ovim projektom učiniti mjesto da izgleda ljepše i urednije. Uređenjem javnih površina kroz ulice želi se postići zelnije i održivije mjesto i smanjenje CO2 u zraku. Upravo ovim projektom želi se postići otpornost zajednice prema klimatskim promjenama, odnosno pridonijeti izgradnji zelene i klimatski neutralne lokalne zajednice. 

Sadnja na lokacijama značila bi podizanje javnozdravstvenog standarda i od izuzetne je važnosti s obzirom na onečišćenje koje se generira kroz prometnice od CO2, ali i od drugih nečistoća.

OPĆINA BABINA GREDA

Prethodna objava [FOTO Galerija] Pokladno jahanje 2024.
Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content