Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

HRT – Babina Greda na karti uspješnih investicija i milijunskih projekata [video]

vIDEO

HRT – Babina Greda na karti uspješnih investicija i milijunskih projekata [video]

Jedno od najvećih slavonskih sela puno je radnika, bagera i kamiona, ali i investitora, koji su već stigli ili tek trebaju stići, a s njima i stotine radnih mjesta. Riječ je o Babinoj Gredi u koju je posljednjih 15 godina uloženo gotovo 133 milijuna eura. Slavonsko mjestašce, poznato po kulenu i konjima, upisuje se tako na kartu uspješnih investicija i milijunskih projekata.

vIDEO

Selom već godinama tutnje bageri i kamioni. Babina Greda postala je obećana zemlja za velike tvornice.

– Stvarno se više ne možemo ni snaći koliko ima gradilišta, ima ovo koje se završava, još dva-tri koja se otvaraju, rekao je Goran Martinović iz Babine Grede.

I Vedrana je srce s Jadrana povuklo natrag u Babinu Gredu. Posao je dobio u etnokući s restoranom i sobama.

– Sa željom da to iskustvo i znanje koje sam stekao tamo prenesem u Slavoniju, istaknuo je Vedran Brkić, poslovođa u etnoobjektu “Mihićevi dvori” u Babinoj Gredi.

Babogredci s nestrpljenjem očekuju i puštanje u rad tvornice autodijelova. Bit će posla za bravare, tokare, zavarivače.

– S ovom tvornicom smo uspjeli, što nam je bila težnja, da metalnu industriju vratimo natrag u Babinu Gredu kako bismo dobili nove kadrove, nove majstore, nove vidike, objasnio je Josip Krnić, načelnik općine Babina Greda.

A sve je počelo još 2009.

– Od te godine do sada investirano je gotovo milijardu kuna u Babinu Gredu, od tvornice za proizvodnju električne energije i sušara do sada plastenika, do svih projekata koje radi sama općina s pomoću fondova EU-a, ali svakako i uz pomoć Vlade, ispričao je načelnik općine Josip Krnić.

Moderna elektrana na šumsku biomasu, koja je u Babinu Gredu stigla prije devet godina, radi punom parom.

– Primarno je cilj proizvodnja električne energija, a nusproizvod je toplina, istaknula je Blanka Kobaš, menadžerica elektrane u Babinoj Gredi.

Iskoristit će je za uzgoj paprike i rajčice. Nedaleko od tvornice podižu plastenike.

– A u dogledno vrijeme će se vršiti hidroponski uzgoj, naravno da su benefit za ovaj naš kraj nova radna mjesta, rekla je Kobaš.

Najveća “greenfield” investicija u županiji za ulagače je na idealnom mjestu – uz šume i autocestu. Nakon nje stižu i novi investitori.

Babina Greda, slavonsko selo u kojemu radovi ne prestaju.

Prethodna objava Sretan Uskrs
Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content