Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Babogredac Ivan Matić ukupni pobjednik manifestacije ”Konji bijelci” [Plava vinkovačka]

Babogredac Ivan Matić ukupni pobjednik manifestacije ”Konji bijelci”

Babogredac Ivan Matić ukupni pobjednik manifestacije ”Konji bijelci” [Plava vinkovačka]

Lijep i sunčan dan izmamio je veliki broj posjetitelja na 43. manifestaciju ”Konji bijelci” u Babinoj Gredi. Na ovogodišnjoj manifestaciji uz natjecanja konjogojaca u brojnim vještinama, veliku pozornost posjetitelja izazvao je defile 30-tak svatovskih zaprega.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić iskazao je zahvalnost Babogredcima što, kako je kazao, s ogromnom ljubavi čuvaju vlastitu baštinu i kulturu.

-U babogredskom kraju se konjogojstvo, odnosno ljubav prema konjima možda najduže i najviše održala, a manifestacija “Konji bijelci” govori tome u prilog. Naravno da ona nije samo sjećanje na neki način života, ona je sjećanje na ljude koji su živjeli na ovome području i način na koji su živjeli, ali ona je svakako i promocija u turističkom smislu. Moramo ponuditi svijetu i okruženju ono što imamo, što je lijepo i na čemu možemo graditi svoju budućnost.Još jednom čestitke svim natjecateljima, a posebno ovogodišnjem pobjedniku u ukupnom poretku Ivanu Matiću iz Babine Grede, rekao je Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan.

Nakon što su uz pjesmu prošli nekoliko krugova,  najljepšom je proglašena svatovska zaprega Ane Lovrene Gregorović iz Konjogojske udruge “Babina Greda” iz Babine Grede, druga je bila zaprega Tomice Ergotića iz Konjičkog kluba “Vranac” iz Velike Kopanice, a treća Marijana Živića iz Konjogojske udruge “Sikirevci” iz Sikirevaca.

U sklopu ove tradicionalne manifestacije  održano su natjecanja u više disciplina, a pobjednici su:

Vezanje repova – Ivan Matić

Sklapanje kola – Ivan Matić i Josip Ćosić

Uprezanje konja – Mateo Glavačević i Nikola Stojanović

Vožnja na paliji – Mateo Glavačević i Nikola Stojanović

Tekličko jahanje – Ivan Matić

Na kraju ukupni pobjednik manifestacije je Ivan Matić .

Prethodna objava Oglas za prijam u radni odnos na određeno vrijeme na projektu: Babina Greda u srcu – za bolji život!
Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content