Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Zagrebački Dinamo dogodine u Babinoj Gredi gost na 100. rođendanu NK Šokadija!

Dinamo u Babinoj Gredi

Zagrebački Dinamo dogodine u Babinoj Gredi gost na 100. rođendanu NK Šokadija!

U okviru radnog izleta u Slavoniji, gdje je Dinamo u Jarmini protiv domaćih Borinaca odigrao utakmicu 1/16 finala Kupa Hrvatske, izaslanstvo maksimirskog kluba posjetilo je i Babinu Gredu. I to sa svrhom i razlogom; sljedeće godine tamošnji NK Šokadija, član MŽNL Osijek-Vinkovci, slavi 100. godišnjicu postojanja i u okviru obilježavanja tako značajnog jubileja želi ugostiti značajan klub. Što GNK Dinamo svakako jest! – piše vinkulja.hr.

Dinamo u Babinoj Gredi

Sve je dogovoreno, osim termina. Ciljamo nekako na svibanj, mjesec u kojem je Franjo Babić 1923. godine osnovao NK Viktorija koji je iza 2. svjetskog rata preimenovan u NK Šokadija, no naravno da ćemo se prilagoditi Dinamovu kalendaru – izvijestio je načelnik Općine Babina Greda Josip Krnić nakon sastanka s Dinamovom delegacijom predvođenom predsjednikom Mirko Barišićem, inače našim Slavoncem rođenom u Levanjskoj Varoši.

Bit će to veliki događaj za sve Babogrece čiji nogometni klub okuplja 200-tinjak igrača u pet kategorija; limači, pioniri, juniori, seniori i veterani. Lokalna vlast izuzetno drži do Šokadije što se očituje (i) u značajnim ulaganjima u sustav navodnjavanja travnjaka, postavljanje rasvjete, uređenje tribina…, u što je uloženo gotovo milijun kuna!

NK Šokadija

Našoj brojnoj nogometnoj obitelji dužni smo osigurati optimalne uvjete za rad, a i dostojno 100. rođendan. U organizaciju obilježavanja te troznamenkaste obljetnice bit će uključeni članovi svih udruga koji djeluju na području Općine Babine Grede, a ukupno ih je 23. Inače, svoj program obilježavanja dogodine će imati i stolnoteniski te šahovski klub koji su na neki način izrasli iz NK Šokadija – dodao je Krnić.

Sljedeće godine, inače, 100. godišnjicu opstojnosti nizom aktivnosti obilježit će i DVD Babina Greda, no o tome nekom drugom prilikom…

Autor: Damir Begović/vinkulja.hr

Prethodna objava Završena prva faza Izgradnje nerazvrstane ceste u ulici Matije Bačića, u Intermetal stigli strojevi
Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content