Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Smart Rural 21 – predavanje [FOTO]

Smart Rural 21 - 1. predavanje

Smart Rural 21 – predavanje [FOTO]

U sklopu provedbe projekta Smarti Rural 21, gdje je Općina Babina Greda prošla je od 734 prijavljene općine iz EU među 16 općina (jedina iz Republike Hrvatske), te dobila mogućnost izrade Pametne strategije – pametno selo na čelu sa nacionalnim stručnjakom, te u sklopu ovog projekta dužna je odraditi 2 aktivnosti, prva aktivnost je pametna poljoprivreda.

Dana 27. svibnja 2021. godine, održano je predavanje u maloj sali “pametna poljoprivreda” te u sklopu toga predavanja, obrađene su sljedeće teme: : – biološki prinos poljoprivrednih kultura,

  • mikrobiološka svojstva tla, – pametno gospodarenje tlom, – uvođenje visokoprofitabilnih kultura, primjena biopreparata, – biopreparati kao alternativa mineralnim gnojivima i kemijskim pesticidima.

Na predavanju je bilo nazočno preko 20 OPG-ovaca iz Babine Grede, gdje je svaki OPG dobio za površinu poljoprivrednog zemljišta od 2ha (biopreparate na bazi biofungicid i bioinsekticid), predavanje su održali prof.dr.sc. Suzana Kristek i dr.sc. Jovica Jurić sa fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, za potrebe ostalih OPG-ova koji nisu bili nazočni na predavanju također mogu dobiti biopreparate.

Dana 09.06.2021. godine održana je terenska radionica u kojem je vidljiva ekološka proizvodnja (šparoga, lubenice, dinje, paprika, grašak, pir, bob, suncokret itd) na OPG-ovima gosp. Mirka Bošković iz Cerne i gosp. Srećka Papac iz Gradišta, koji se bave ekološkom proizvodnjom dugi niz godina.

Prethodna objava Natjecanje u kuhanju čobanca – javni poziv i prijavnica
Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content