Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

PROSLAVA DANA OPĆINE BABINA GREDA – 23.04.2018.g.

PROSLAVA DANA OPĆINE BABINA GREDA – 23.04.2018.g.

Dana 23. travnja, 2018. godine., održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, te ujedno i proslava Dana Općine Babina Greda. Okupljanje gostiju započelo je u 12:00 sati u Općinskoj narodnoj knjižnici. Nakon kratkog druženja i malog osvježenja u 12:30 sati na mjesnom groblju Općine Babina Greda položili su se vijenci za sve one koji su utkali živote u temelje Lijepe nađe domovine Republike Hrvatske. Nakon što su položili vijence velečasni Ivo Tunjić održao je kratki blagoslov i molitvu. Poslije odavanja počasti i molitve, svi su se uputili u malu salu gdje je počeo prigodni program svečanog obilježavanja proslave Dana Općine Babina Greda uz dodjelu priznanja i zahvalnica onima koji su dali svoj doprinos u razvitku Općine Babina Greda i Republike Hrvatske, a to su:

 

Plaketa „Zlatni grb Općine Babina Greda“

 1. Ivan Džinić – za izuzetne rezultate postignute u humanitarnom radu koji doprinose boljitku Općine Babina Greda kroz kontinuirano obavljanje humanitarnog rada u organizaciji i djelovanju ogranka Crvenog križa kao predsjednik te nesebičnom pružanju pomoći stanovništvu u socijalnoj pomoći.
 2. Mato Knežević – u kontinuitetu razvoja općine za postizanje rezultata koji doprinose boljitku Općine Babina Greda kroz rad dok je obnašao dužnost člana Općinskog poglavarstva, vijećnika i predsjednika Općinskog vijeća te za postizanje rezultata u obrani suvereniteta i stvaranju Republike Hrvatske u Domovinskom ratu kao jedan od zapovjednika voda babogretske satnije i umirovljeni vojnik 5. Gardijske brigade „Sokolovi“ sa činom Poručnika.

 

Plaketa „Srebrni grb Općine Babina Greda“

 1. Nada Knežević – za postizanje rezultata koji doprinose boljitku Općine Babina Greda kroz dugogodišnje humanitarno djelovanje i pružanje pomoći stanovništvu u socijalnoj potrebi.
 2. Josip Lešić – za postizanje rezultata koji doprinose boljitku Općine Babina Greda kroz rad dok je obnašao dužnost člana Općinskog vijeća i poglavarstva i općinskog načelnika te za postizanje rezultata u obrani suvereniteta i stvaranju Republike Hrvatske u Domovinskom ratu kao dragovoljac i pripadnik 3. Satnije 131 brigade.

 

Zahvalnica Općine Babina Greda

 1. „Putevi milosti“ – Osijek, za nesebičnu suradnju u humanitarnom djelovanju pružanja pomoći stanovništvu u potrebi.
 2. Služba za prostorno planiranje, gradnju i zaštitu okoliša, Županja, Strossmayerova 18 – za dugogodišnju uspješnu suradnju i pomoći u gospodarskom razvoju Općine ekspeditivnim i učinkovitim praćenjem Općine u prostorno-planskoj dokumentaciji.
 3. Josip Gregorović – stoga što doprinosi razvitku i boljitku Općine Babina Greda isticanjem u društvenom radu i povezanosti Općine sa iseljeništvom – Udrugom Babogredaca, Basel.
 4. Nikola Prgić – za dugogodišnje obavljanje obavljanje sportske djelatnosti i postizanje rezultata koji doprinose boljitku Općine Babina Greda kroz razvijanje sportske kulture u djelovanju NK „Šokadija“ Babina Greda.
 5. Ivan Lučić – za dugogodišnje obavljanje sportske djelatnosti i postizanje rezultata koji doprinose boljitku Općine Babina Greda kroz razvijanje sportske kulture u djelovanju NK „Šokadija“ Babina Greda.
 6. Pavo Babić – za dugogodišnje obavljanje sportske djelatnosti i postizanje rezultata koji doprinose boljitku Općine Babina Greda kroz razvijanje sportske kulture u djelovanju NK „Šokadija“ Babina Greda.
 7. Josip Grgić – za postizanje rezultata u obrani suvereniteta Republike Hrvatske kao zapovjednik desetine rezervnog sastava policije sa kojom postrojbom prilazi sva bojišta do njenog raspuštanja.
 8. Goran Vuković – za nesebičan trud i rad u Šahovskom klubu „Šokadija“ Babina Greda koji je pridonio da se Klub svrsta među najbolje u regiji.
 9. Đuro Pavičić – za postizanje rezultata u kulturi i promicanje Općine Babina Greda kroz književno djelovanje i pisanje zbirki pjesama.

 

Pogledati na ovom linku dnevnik dana 23.04.2018. (u prilogu je Dan Općine Babina Greda).

http://vktv.tv/video/

 

Prethodna objava ZASTOJ U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE
Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content