Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Održana konferencija “Pametna sela” – EU koncept razvoja ruralne zajednice [VIDEO]

Josip Krnić

Održana konferencija “Pametna sela” – EU koncept razvoja ruralne zajednice [VIDEO]

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku je u petak, 9. srpnja, upriličena Konferencija “Pametna sela” – EU koncept razvoja ruralne zajednice u organizaciji Osječko-baranjske županije.

Cilj ove konferencije je bio predstaviti mogućnosti koje pruža EU koncept Pametnoga sela kao odrednice strateškoga razvoja za ruralne zajednice. Na konferenciji su sudjelovali svi vodeći hrvatski stručnjaci za osnaživanje ruralnih zajednica, zajedno s europarlamentarcima Dubravkom Šuicom i Tomislavom Sokolom. Na panelu je sudjelovao i načelnik Općine Babina Greda, Josip Krnić čije izlaganje možete pogledati na priloženom video.

Općina Babina Greda, jedina u Hrvatskoj, izabrana je među 734 kandidata iz Europske unije za projekt Smart Rural 21, i kao takva, primjer dobre prakse primjene koncepta Pametnoga sela. Suorganizatori ovoga događaja su: Ministarstvo poljoprivrede RH, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Nacionalna ruralna mreža, Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol i Udruga Slap.

Prethodna objava Načelnik Općine darovao učenike koji su svih osam razreda postizali odličan uspjeh
Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content