Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima

Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima

Vukovarsko-srijemska županija na svojim službenim stranicama dana 19. travnja 2022. godine objavila Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godine.

Pomoć umirovljenicima koja se dodjeljuje ovim Javnim pozivom odnosi se na pomoć osobama korisnicima mirovinskog prava sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije u obliku vrijednosnog poklon bona, u iznosu od 600,00 kuna. Bonovima će se podmiriti troškovi kupnje osnovnih prehrambenih artikala u odobrenoj prodavaonici.

Uvjeti koje moraju ispunjavati prijavitelji na Javni poziv

  1. Prebivalište odnosno stalni boravak na području Vukovarsko-srijemske županije posljednjih godinu dana prije podnošenja zahtjeva,
  2. Podnositelj zahtjeva mora biti korisnik mirovinskog prava u RH ili u inozemstvu
  3. Mjesečni iznos mirovinskih primanja u mjesecu prije podnošenja zahtjeva ne smije prelaziti cenzus :
    – samac………………………………………… 1.000,00 kuna
    – dvočlana obitelj ……………………………… 2.000,00 kuna
  4. Podnositelj zahtjeva i supružnik ili izvanbračni drug ne smije imati nikakve druge prihode (od imovine, od kapitalnih ulaganja, dionica i sl) osim primanja po osnovi mirovinskog prava.

Navedeni Javni poziv biti će otvoren 30 dana od dana objave na službenim stranicama Vukovarsko-srijemske županije.

Prijave na Javni poziv s dokumentacijom se podnose u zatvorenoj omotnici, preporučenom poštom ili neposredno u pisarnicu Županije, na adresu:

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Glagoljaška 27, 32100 Vinkovci

„ Prijave na Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu.

Sve informacije u svezi Javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb na telefon 344-214.

Budući da se Javni poziv odnosi na osobe treće životne dobi (umirovljenike) molimo za vašu pomoć i suradnju na način da obavijestite putem svojih umirovljeničkih udruga kao i Programa „Zaželi“ (ukoliko se provodi u vašoj jedinici lokalne samouprave) sve potencijalne korisnike koji ispunjavaju uvjete iz navedenog Javnog poziva te, ukoliko je potrebno, pomognete im u ispunjavanju prijave.

Link Javnog poziva:

https://www.vusz.hr/javni-pozivi-i-objave-vs-zupanije/javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-ostvarivanje-prava-na-pomoc-umirovljenicima-sa-prebiv

Prethodna objava Općina Babina Greda poklanja najmlađima predstave lutkarskog proljeća
Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content