Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Babina Greda proslavila Dan općine, a selo dobilo i dječji vrtić (Foto)

Dan općine Babina Greda

Povodom obilježavanja Dana općine Babina Greda, na svečanosti u Hrvatskom domu kulture „Franjo Delić” u Babinoj Gredi zaslužnim pojedincima, udrugama i ustanovama uručena su priznanja, a potom je svečano otvoren i Dječji vrtić “Regoč”.

Zbog izuzetno velikog i nemjerljivog doprinosa u obrani suvereniteta Republike Hrvatske na području djelovanja u Istočnoj Slavoniji i Posavini, Plaketa Zlatni grb Općine Babina Greda dodijeljena je 3. satniji 3. bojne 131. brigade Hrvatske vojske Županja, Ivanu Matiću i Vodno-gospodarskoj ispostavi Biđ-Bosut Vinkovci. Plaketa Srebrni grb Općine Babina Greda dodijeljena je Petru Malbašiću, Zdenku Jukiću, Mati Vukoviću i Luki Damjanoviću, a Zahvalnice Općine Babina Greda Ivi Čiviću, Petru Grgiću, Franji Stojanoviću, Ivanu Vukoviću, Ivi Štiviću, Ljubici Damjanović, Mariji Malnar, Evici Vuković i Ivanki Jozinović.

“Babina Greda uspješna je općina što svjedoči i općinski proračun koji je danas 17 milijuna kuna dok je 2009. godine iznosio svega 2,5 milijuna kuna. Više od 20 milijuna kuna smo uložili u razvoj Babine Grede iz EU fondova, a posebice me raduje što su privatni investitori prepoznali Babinu Gredu kao općinu pogodnu za ulaganje, a od čega bi koristio osima Babogredaca trebali i mati i stanovnici okolnih mjesta”, poručio je načelnik Općine Babina Greda Josip Krnić.

Kazao je kako je ga posebice raduje otvorenje prvog dječjeg vrtića u Babinoj Gredi u koji je uloženo 8,5 milijuna kuna od kojih 7,4 milijuna kuna iz EU fonda za ruralni razvoj. Također je najavio kako će u narednom četverogodišnjem razdoblju u Babinoj Gredi započeti i gradnja Doma za starije osobe.

Obilježavanju Dana Općine Babina Greda nazočio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Izvor: pres032.com, Foto: babinagreda.hr

Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content