Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Aktivni umirovljenici saznali zašto je Babina Greda seoska kulturna metropola Slavonije i Baranje [FOTO]

Aktivni umirovljenici su razmijenili iskustva, predstavili projekte i saznali zašto je Babina Greda seoska kulturna metropola Slavonije i Baranje

U Hrvatskom domu kulture Franjo Delić dana 14.10.2021. godine, okupili su se predstavnici 11 projekata financiranih kroz program Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici kako bi razmijenili iskustva i prenijeli ih na druga područja, te tako promovirali i osvijestili potrebu o aktivnoj brizi i uključivanju u zajednicu osoba u trećoj životnoj dobi.

Općina Babina Greda i Udruga Matice umirovljenika Babina Greda omogućili su ovaj skup.

Aktivni umirovljenici su razmijenili iskustva, predstavili projekte i saznali zašto je Babina Greda seoska kulturna metropola Slavonije i Baranje“Želim vam dobrodošlicu i želim da se ugodno osjećate u Babinoj Gredi. Čast i zadovoljstvo mi je ugostiti vas i srdačno vas pozdraviti ovdje u ime udruge i svoje osobno ime.

Zahvalio bih vam što ste odabrali upravo našu udrugu i našu općinu i ugostili nas na ovom sastanku. To jest malo obrnuto, da smo mi gosti, a vi domaćini, ali iznimno nam je drago i vjerujem da ćemo uspjeti usvojiti i iskoristiti vaša iskustva” – rekao je Tomo Đaković, predsjednik Udruge Matica umirovljenika Babina Greda.

 

Aktivni umirovljenici su razmijenili iskustva, predstavili projekte i saznali zašto je Babina Greda seoska kulturna metropola Slavonije i Baranje“Dobro nam došli u seosku kulturnu metropolu Slavonije i Baranje – Babinu Gredu. Zašto to kažem? Zato što u prosjeku ovdje kod nas svaka dva mjeseca imamo – ja to kažem onako narodski – tanderbal, veselje. Od Bećar festa, Dana sira, kulina i vina, pokladnog jahanja, nova godina, Advent, stanarskih susreta, manifestacija Konji bijelci, dana općine… da ne nabrajam sad sve, vjerujte zaista je mnogo toga. Čestitam Levanjskoj Varoši i Belišću i svima vama što su vas okupili ovdje kod nas i što ste prošli na ovim projektima. I Babina Greda se isto prijavila, pa mi je zato i drago što su nam iz drugih općina došli pokazati kako uspješno funkcionira sinergija općina i udruga, te da je uz zajedničko zalaganje moguće dobiti i provoditi ovakve projekte. Ono što općina Babina Greda namjerava provesti u naredne 4 godine je izgradnja Doma umirovljenika i Doma za nezbrinutu djecu na dobrobit svih nas Babogredaca. Kroz te projekte postat ćemo mjesto useljavanja, jer će djeca odrastati u našoj kvalitetnoj sredini, a neki od njih će ostati i živjeti ovdje kod nas. Stariji ljudi će dobiti mogućnost socijalizacije s mlađima,” rekao je Josip Krnić, načelnik Općine Babina Greda, pa se osvrnuo i na posebno ime svoje općine – “prvi put se spominje u 12. stoljeću, malo neobično ime, ali mi se ponosimo njime – i veselo pozdravio – svi vi meni živjeli 105 pa opet, da se opet nađemo na nekom projektu i da budemo mi domaćIni svima vama iz 10 općina, nudimo vam partnerstvo i Babinu gredu i našu udrugu umirovljenika, da radimo zajedno na dobrobiti onih u trećoj životnoj dobi, prema kojoj i ja polako idem.

Riječ je o projektu – Zajedno za starije osobe Podravske Moslavine, Zajedno u zajednici u općini Šodolovci, Zajedno u zajednici u općini Jagodnjak, Matica – umirovljenička društvena aktivacija, Aktivna mreža osoba starije životne dobi u Općini Gorjani, Zajedno u zajednici u općini Vladislavci, Pravo na život u zajednici starijih osoba u Općini Punitovci, Općina Drenje.

Na sastanku i razmjeni iskustava s predstavnicima Općine i civilnog društva Babine Grede sudjelovali su predstavnici projekata iz općina Šodolovci, Jagodnjak, Vladislavci, Punitovci, Gorjani, Podravska Moslavina, Garčin, Levanjska Varoš, Drenje i grada Belišća.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o samom projektu možete pronaći na Facebook stranici projekta objavljen je popratni tekst i fotografije, dostupno na sljedećem linku: https://www.facebook.com/zajedno.za.zajednicu.levanjska.varos/posts/335104058414375

Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content