Radno vrijeme: Pon-Pet 07 - 15 sati

Uvodna konferencija projekta “Babina Greda u srcu – za bolji život!” [FOTO]

Babina Greda u srcu - za bolji život!

Uvodna konferencija

Dana 8. kolovoza 2024. održana je uvodna konferencija projekta “Babina Greda u srcu – za bolji život!” financiranog u sklopu programa Zaželi – Prevencija institucionalizacije unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. -2027. iz Europskog socijalnog fonda+.

Na početku uvodne konferencije prisutnima su se obratili voditeljica projekta Sanja Kedačić-Dominković i koordinatorica projekta Đurđica Madžarević Žarković. U uvodnom dijelu konferencije istaknute su informacije o projektu te što je do sada napravljeno, koje su aktivnosti u tijeku, a koje su ključne aktivnosti do završetka projekta.

ppt

Krajem travnja 2024. godine 2024. godine općinski načelnik Josip Krnić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava SF.3.4.11.01. s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Ustrojen je Projektni tim, identificirano je 120 krajnjih korisnika, zaposleno je 20 žena i provedene su aktivnosti promidžbe i vidljivosti. Izvršena je i podjela paketa za korisnike koji sadrže sredstva za pranje posuđa, pakiranja dvoslojnog toaletnog papira, papirnati troslojni ručnici, sredstva za pranje ruku, sredstvo za tuširanje, univerzalno sredstva za čišćenje, prašak za rublje, sredstvo za pranje kose i pastu za zube. U narednom vremenu predstoji daljnja nabava i podjela higijenskih potrepština, provedba promidžbe i vidljivost i kontinuirana briga o krajnjim korisnicima.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Babina Greda naglasivši važnost provođenja ovakvih projekata. Posebno je pozdravio krajnje korisnike i naglasio da su oni najbitniji u ovom projektu jer je projekt namijenjen isključivo njima. Siguran je da će svi koji su vezanu uz projekt odraditi svoje aktivnosti na najbolji način, na zadovoljstvo krajnjih korisnika. Na kraju svog obraćanja općinski načelnik je istaknuo posebno zadovoljstvo činjenicom da je primjetan trend povratak ljudi u Babinu Gredu, a u razgovoru s Babogredcima koji dolaze na praznike osjeća se želja za njihovim povratkom jer im je Babina Greda u srcu. Svi projekti u Općini koji su završeni, koji su trenutno u provedbi kao i planirani projekti su u funkciji boljeg života u Babinoj Gredi.

Babina Greda u srcu

Projektom „Babina Greda u srcu – za bolji život!“ Općina Babina Greda zapošljava 20 osoba koje će u razdoblju do kraja trajanja projekta pružati uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu za najmanje 120 osoba starije životne dobi (od 65 godina i više) i odraslim osobama s invaliditetom na području Općine.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, vrijednost projekta iznosi 900.000,00 eura, prijavitelj i korisnik je Općina Babina Greda, a projekt traje 36 mjeseci.

Lenta

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Babina Greda

Babina Greda

Nema sela nad BABINE GREDE

babinagrda.hr

Općina Babina Greda © 2024. Sva prava pridržana

Skip to content