U utorak, 7. svibnja 2013. godine ravnateljica Općinske narodne knjižnice Babina Greda potpisala je Ugovor s tvrtkom INA – Industrija nafte, d.d. za sponzorstvo pri opremanju igraonice na Odjelu za djecu i mlade u knjižnici.

Opremanje igraonice izvršit će se do kraja 2013. godine kada će biti i službeno otvorena. Aktivnosti u igraonici vodit će knjižničarka u suradnji s učiteljima i stručnim suradnicima OŠ “Mijat Stojanović” Babina Greda, voditeljicom Predškole te voditeljicama podružnice Udruge za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje. U igraonicu može doći svako dijete do polaska u školu, bez obzira ide li u dječji vrtić ili ne. Igraonica će biti pravo mjesto za zanimljivu, uzbudljivu i maštovitu igru, u kojoj će osim djece biti dobrodošli i roditelji.

Pod stručnim vodstvom voditelja igraonice, u prostoru obogaćenom pomno odabranim slikovnicama, igračkama i materijalima, djeca će provesti dva do tri sata birajući igre, aktivnosti i način svog sudjelovanja u njima. Posebnost je igraonice u knjižnici što se nalazi u kulturnoj ustanovi koja zadovoljava potrebe i ostalih članova obitelji.

Iskustva i znanja koja djeca stječu u igri pomoći će im u svladavanju školskog gradiva i snalaženju među vršnjacima. Ovom su projektom djeca dobila vrijednu donaciju za igraonicu koja je već izazvala ogromnu radost kod mališana.

thumb6312621 thumb631285 thumb63212155

Skip to content